Stefanović: Niko sam ne može da reši problem migranata

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je u Briselu, na sastanku o migracionoj situaciji na Zapadnom Balkanu, da Srbija ne može biti usamljena u rešavanju migrantske krize, jer nijedna zemlja ne može samostalno da reši ovaj problem.

Stefanović je, na sastanku ministara unutrašnjih poslova Zapadnog Balkana sa evropskim komesarima Dimitrisom Avramopulosom i Džulijanom Kingom, podsetio da migranti u Srbiju dolaze sa teritorije Evropske unije, tačnije iz Grčke i Bugarske.

"Za Srbiju je važno da Evropa razume naše probleme i činjenicu da ne možemo biti usamljeni u rešavanju ove krize. Srbija nije zemlja koja može samostalno da reši ovaj problem, kao što ne može nijedna druga zemlja. Važno je da pojačamo kapacitete naše policije i da jačamo resurse za zaštitu državne granice, kao i saradnju sa drugim zemljama kroz zajedničke patrole i razmene podataka. Sve to ostaju prioriteti i u narednom periodu, kao i jačanje regionalne saradnje", naglasio je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova se zahvalio Evropskoj komisiji i Fronteksu koji su bili partneri Srbije tokom rešavanja problema iregularnih migracija.

"Nastavljamo da tražimo rešenja pošto nismo u potpunosti zadovoljni kako situacija funkcioniše danas. Za Srbiju je važno da se njeni građani osećaju bezbedno i Ministarstvo unutrašnjih poslova uložiće svaki neophodni napor da ljudi koji žive u našoj zemlji osećaju potpuni mir i sigurnost, a da se pitanje iregularnih migracija rešava u partnerstvu sa svim zemljama Evrope", rekao je Stefanović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво