Školarine za decu pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

U Domu Vojske Srbije u Beogradu potpisani su sporazumi o saradnji sa školama koje će obezbediti besplatne školarine za decu pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Prema tom sporazumu, počevši od školske 2018/19 godine, deca poginulih boraca pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ali i deca zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojske Srbije čija je plata bez poreza i doprinosa niža od republičkog proseka biće oslobođena plaćanja školarine.

Po ovlašćenju ministra odbrane Aleksandra Vulina, u ime Ministarstva odbrane, sporazume su potpisali načelnik Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnik Slađan Ristić i načelnik Odeljenja za tradicije i veterane Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnik Dragan Milković

U ime Visoke tehničke mašinske škole strukovnih studija iz Trstenika sporazum je potpisao direktor te škole dr Milomir Mijatović, u ime Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača iz Pirota direktorka dr Emilija Popović, u ime Visoke škole strukovnih studija za vaspitače Šabac direktorka Svetlana Karić, u ime Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača "Mihailo Palov" Vršac ovlašćeni zastupnik direktora te ustanove Stevan Miljkov, dok je u ime Visoke medicinske škole strukovnih studija iz Ćuprije sporazum potpisao direktor Hristos Aleksopulos.

"Veliko vam hvala što čuvate našu zemlju, mi ćemo čuvati i obrazovati vašu decu", rekao je Aleksopulos prilikom rukovanja sa pukovnikom Milkovićem.

Svečanosti potpisivanja sporazuma prisustvovao je državni sekretar Bojan Jocić i brojni vojni zvaničnici.

"Ovakvim sporazumima olakšavamo roditeljima da njihova deca, koja će kod vas steći sva potrebna znanja i veštine, imaju bolju budućnost, a budućnost te dece, naše dece, je ustvari i budućnost Srbije", rekao je Jocić.

Direktor Visoke tehničke mašinske škole strukovnih studija iz Trstenika dr Milomir Mijatović, u ime prisutnih predstavnika visokih strukovnih škola, izrazio je zadovoljstvo što je pet visokih strukovnih škola danas potpisalo sporazum u cilju unapređenja standarda pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i poželeo uspešnu saradnju.

Visoka tehnička mašinska škola strukovnih studija Trstenik omogućila je besplatno studiranje za svu decu zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije koja ostvare status studenta u skladu sa zakonom i opštim aktima škole.

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača Pirot omogućiće to za dvoje dece zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, kao i Visoka škola strukovnih studija za vaspitače Šabac i Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača "Mihailo Palov" Vršac, dok će na Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija studiranje pod navedenim uslovima biti omogućeno za petoro dece.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво