Kuburovićeva i De Raho o značaju neposredne saradnje

Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je sa novim tužiocem za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma Italije Federikom de Rahom o saradnji dve države u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma i korupcije.

Ministarka pravde je istakla da je saradnja između ministarstava pravde Srbije i Italije na izuzetnom nivou, saopšteno je iz njenog kabineta.

Nela Kuburović je podsetila da je prošle godine Ministarstvo pravde Srbije potpisalo Memorandum o saradnji sa Finansijskom policijom Italije na osnovu kojeg će tužioci i policijski službenici ići na obuku u Italiju u cilju unapređenja znanja u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Kuburovićeva i De Rahu su istakli da je vrlo značajna neposredna saradnja koja postoji između tužilaštava Srbije i Italije, kao i da zajednički istražni timovi ostvaruju odlične rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala.

De Raho je naglasio da je brza i direktna razmena informacija od velike važnosti za efikasnu borbu protiv transnacionalnog kriminala, koji ugrožava privredu i stabilnost svake države.

Kuburovićeva je podsetila da je od 1. marta ove godine počela primena novog Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, koji je dodatno ojačao kapacitete Tužilaštva za organizovani kriminal i omogućio uspostavljanje četiri regionalna centra za borbu protiv korupcije u Srbiji.

Ona je ukazala da novi zakon tužiocima daje mogućnost formiranja udarnih timova, i znatno unapređuje koordinaciju i razmenu podataka između nadležnih državnih organa.

Pored toga, Kuburovićeva je ukazala da će se uskoro u proceduri usvajanja naći i novi zakoni o Agenciji za borbu protiv korupcije i lobiranju.

Sastanku su prisustvovali tužilac za organizovani kriminal Srbije Mladen Nenadić, ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo, kao i šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво