Nezavisni sindikat policije: Napadač na policajca nije heroj

Nezavisni sindikat policije osudio je napad na njihovog kolegu, koji se dogodio pre dva dana u mestu Županjac kod Lazarevca, kada ga je napalo nekoliko osoba koji su pokušali da blokiraju Ibarsku magistralu, ali i pokušaje da se napadači predstave kao heroji.

Navodeći da je policijski službenik prebijen, da mu je probijen obraz i da je bio šutiran, oni u saopštenju podsećaju da je napad na policajca – napad na državu.

"Pojavilo se još nešto što nas je uverilo da može gore – pojave se ljudi koji pozivaju na podršku nasilniku. Na društvenim mrežama se svojski trude da ga predstave najpozitivnije moguće, kao heroja. Najoštrije osuđujemo afirmaciju nasilja nad policijom", navode u saopštenju.

Poručuju da najsnažnije staju iza svojih kolega, kao i da napadači na policajce nisu heroji, te da se ne sme dozvoliti atmosfera u kojoj se pomišlja da je u nekim situacijama tako nešto dozvoljeno.

Nezavisni sindikat policije apeluje na medije, ali i građane, posebno one koji putem društvenih mreža pozivaju na linč policajaca, da se uzdrže od takvih komentara.

"Naš posao je da prvenstveno obezbeđujemo živote i imovinu građana ali da i te kako mislimo i na bezbednost naših kolega posebno kada su ovakvi slučajevi u pitanju", ističe se u saopštenju.

Policijski službenik N. J. (1990) napadnut je oko 18.30, u mestu Županjac, kod Lazarevca, od strane nekoliko lica koja su pokušala da blokiraju Ibarsku magistralu.

Pripadnici MUP-a uhapsili su P. Ž. (1976), koji je naneo udarac u predelu lica policijskom službeniku.

broj komentara 7 pošalji komentar
(petak, 15. jun 2018, 05:40)
milica [neregistrovani]

milica

Kakav je to heroj zna se kao se postaje heroj odbranom svoje države a ne napadom na državu

(petak, 15. jun 2018, 01:43)
Cane [neregistrovani]

Nasilje

Napad na sluzbeno lice je tesko krivicno delo.

(četvrtak, 14. jun 2018, 19:22)
Boki [neregistrovani]

f

Napad na službena lica je za svaku osudu.

(četvrtak, 14. jun 2018, 17:01)
anonymous [neregistrovani]

Jovan

Napadac na policiju ne moze biti heroj!

(četvrtak, 14. jun 2018, 16:56)
Rade [neregistrovani]

e

Ovo je za svaku osudu.

(četvrtak, 14. jun 2018, 15:17)
Milana [neregistrovani]

Milana

Napadač na policiju ne može biti heroj! Treba mu odrediti najstrožu kaznu.

(četvrtak, 14. jun 2018, 15:14)
Mita [neregistrovani]

Napad na policiju

Napad na policiju nikada ne moze da bude produkt herojstva i rodoljublja. Najostrije kazne za one koji se suprotstave zakonu.