Brnabić: U ponedeljak novi sastanak sa medijskim udruženjima

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će ostati konstruktivan partner medijskim udruženjima, da neće iznositi detalje sa prethodnih sastanaka kako je dogovoreno i najavila da će u ponedeljak biti održan novi sastanak.

Ana Brnabić je novinare u Kliničkom centru Srbije podsetila da je Vlada Srbije ispunila skoro sve zahteve medijskih udruženja, koja su različita među sobom, a ona izlaze u javnost i kritikuju Vladu Srbije.

Brnabićeva je rekla da medijska udruženja, ako žele, mogu da uzmu novac sa konkursa Ministarstva kulture, a ako to ne žele – ne moraju ga uzeti.

Podsetila je da je ponovo počeo rad na Medijskoj strategiji, jer prošli nacrt teksta nije imao legitimitet, zbog čega su sada uključeni i Misija OEBS-a, Delegacija EU i Ambasada Norveške i Fondacija Konrad Adenauer.

Brnabićeva je navela i da se medijskim udruženjima izašlo u susret da se formira radna grupa, odnosno vrsta koordinacionog tela u okviru kabineta premijera, koje će rešavati konkretne probleme.

Počeli smo već da rešavamo neka pitanja i sa Ministarstvom finansija smo razmatrali da li se plaća PDV na sredstva koja se dobijaju na konkursu, rekla je Brnabićeva.

Brnabićeva je, odgovarajući na pitanja o izveštaju izvestioca Evropskog parlamenta Dejvida Makalistera o vladavini prava i medijima, ocenila da to nisu pitanja koja se rešavaju "za dva meseca".

Prema njenim rečima, ustavni amandmani su poslati na mišljenje Venecijanskoj komisiji, stižu neki odgovori i nastaviće se sa radom.

Mogli smo to da završimo za tri meseca, ali to ne bi bilo dobro, rekla je Brnabićeva i ukazala da će zatražiti od ministarke pravde, kada stignu odgovori Venecijanske komisije, da bude održan još jedna krug javne rasprave.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво