Vesić: Voda u Beogradu ispravna, na mrežama dezinformacije

Voda za piće u Beogradu je ispravna i nisu tačni navodi o neispravnosti vode plasirani na društvenim mrežama, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Goran Vesić je na konferenciji za novinare rekao da ispravnost vode proverava laboratorija JKP "Vodovod i kanalizacija" i Gradski zavod za zaštitu zdravlja, koji su dužni da daju upozorenje ako je voda neispravna.

Kako je istakao, takvog upozorenja nema.

"Kvalitet vode je odličan, mnogo bolji od mnogih flaširanih voda", rekao je Vesić i dodao da su navodi o neispravnosti vode na mrežama lažni i da predstavljaju širenje panike.

Beograđanima je poručio da slobodno koriste gradsku vodu i da "ne nasedaju na provokacije".

"Ovo je bila organizovana provokacija", zaključio je Vesić, koji je na kraju konferencije sam popio čašu vode iz česme.

Policiji su, rekao je, prijavljeni ljudi koji su širili lažne vesti i očekuje da oni budu procesuirani.

Direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Dragan Đorđević rekao je da odgovorno tvrdi da Beograđani piju zdravu i kvalitetnu vodu.

Dodaje da to preduzeće postoji 126 godina i da se nikada nije dogodio nijedan incident.

"Tvrdim da ovde rade veoma stručni i odgovorni ljudi, najsavremenije laboratorije, vršimo kontrolu. Kao krovna kontrola je Gradski zavod za javno zdravlje", rekao je Đorđević.

Slučaj je, kaže, prijavljen nadležnim institucijama.

"Odgovorno tvrdim da Beograđani piju zdravu pijaću vodu", naglasio je direktor Beogradskog vodovoda.

Direktorka Gradskog zavoda za javno zdravlje Dušanka Matijević rekla je da je program kontrole Beogradskog vodovoda, koji obavlja njena ustanova, jedan od najrigoroznijih. 

Metan je zemni gas koji je jako slabo rastvorljiv u vodi, ispario bi odmah, to je deo školske nastave hemije, neki peti razred osnovne škole, kaže ona.

"Mi redovno obavljamo i hemijske i najpreciznije biološke analize", rekla je Matijevićeva. 

"Voda Beogradskog vodovoda je ispravna i mora da bude ispravna. Ako nešto nije u redu, ja ću biti prva koja će izaći u javnost i upozoriti i gradske vlasti i javnost, to je moja dužnost", rekla je direktorka Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво