Humanost od malih nogu – učenica u Kraljevu dobila slušni aparat

U kraljevačkoj Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" godinama važi moto – o humanosti se uči od malih nogu. U poslednjoj akciji učenici i zaposleni prikupili su 219.000 dinara i kupili slušni aparat učenici trećeg razreda sa teškim oštećenjem sluha.

Milica Košanin, učenica trećeg razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Kraljeva, od osmog meseca života gotovo da nije mogla da čuje. Slušni aparat koji je dobila od države Milici je stvarao veliku buku, odbijala je da ga nosi. Kako bi sprečili veće oštećenje, Miličini drugari i zaposleni u školi pokazali su snagu zajedništva. Za pola godine prikupili su novac i kupili kvalitetan slušni aparat.

"Hvala svima koji su mi pomogli da bolje čujem. Veoma sam srećna", kaže Milica.

Humana ideja potekla je iz Miličinog odeljenja. Zato je upravo tu i najveća sreća i nada da će joj od sada život biti kvalitetniji.

Njena učiteljica Tatjana Đukić kaže da Milica sada može više da uči, da radi, da bude zadovoljna, da joj na licu večito stoji osmeh.

Kako bi animirali ljude dobre volje, učenici su izveli dve humanitarne predstave.

Novac su zaradili i prodajom raznih rukotvorina koje su napravili u školi preduzetništva.

Direktorka škole Biljana Barlovac kaže da učenici imaju dobar primer svih nastavnika, koji su sve vreme uz njih.

"Dajemo podršku kada su takve stvari u pitanju i naravno sve one vrednosti koje treba negovati kod svih", ističe direktorka Barlovac.

Akcija za Milicu samo je nastavak humanosti koju škola "Vuk Karadžić" godinama promoviše. Zbog toga je nosilac zlatnog znaka Crvenog krsta Srbije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво