"Stimulativne nagrade za firme koje usklađuju rad i roditeljstvo"

Ministarka zadužena za populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović kaže za RTS da će ove godine biti dodeljene nagrade firmama koje rade na usklađivanju rada i roditeljstva. Dodaje i da se u svim resornim ministarstvima radi na usklađivanju podzakonskih akata kako bi novčana mera za podsticaj roditeljstvu počela da se primenjuju od 1. jula.

Slavica Đukić Dejanović rekla je gostujući u Dnevniku RTS-a da je PKS napravila prvi korak za sertifikaciju socijalno odgovornih preduzeća time što će već ove godine dodeliti nagrade onima koji imaju najveći stepen razumevanja za roditeljsku funkciju i usklađivanje rada i roditeljstva.

"Već ove godine ćemo dodeliti nagrade onima koji imaju najveći stepen razumevanja za usklađivanje rada i roditeljstva. Mogu da konkurišu mala, srednja i velika preduzeća", objašnjava ministarka Đukić Dejanović.

Kaže da će biti nekoliko kriterijuma po kojima će se birati firme.

"Prvi je tržišni profil firme koja aplikuje, drugi je već učinjeno za usklađivanje rada i roditeljstva - benefiti, fleksibilno radno vreme, izgradnja obdaništa u krugu firme, a treći kriterijum je unutrašnja i spoljašnja evaluacija", napominje ministarka.

Dodaje da će, kada se krene sa javnim oglašavanjem, "prijatelja porodice" biti značajno više.

Kaže i da se u svim resornim ministarstvima radi na usklađivanju podzakonskih akata kako bi novčana mera za podsticaj roditeljstvu počela da se primenjuju od 1. jula.

"I na Skupštini i vladi će biti završeni formalni postupci i od 1. jula će krenuti finansijski podsticaji za period od 25. decembra po sumama o kojima smo pričali", kaže Slavica Đukić Dejanović.

Dodaje da ćemo u ovoj godini sigurno imati roditelje koji će drugi put o trošku države ići na vantelesnu oplodnju, a koji su tim putem već dobili prvo dete.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво