Stota operacija na otvorenom srcu u Užicu

U Užičkoj bolnici od oktobra prošle godine obavljaju se kardiohirurške operacije, a najavljeno je proširenje lekarskog tima za pet doktora, deset medicinskih sestara, nabavka opreme i opremanje poluintenzivne nege. Tako će užički, peti kardiocentar u Srbiji moći da prima pacijente koji su na listama čekanja u drugim ustanovama.

Stoti zahvat, pacijenti koji nemaju postoperativnih komplikacija, odlična saradnja sa lekarima Kliničkog centra Srbije, to su rezultati užičke kardiohirurgije.

"Da pacijentima olakšamo, da što manje odlaze ka tim većim centrima, nego da se radi tu, maltene ispred njihove kuće, da mogu da dobiju ono što bi dobili u Beogradu ili bilo kom drugom evropskom centru", kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Kardiohirurg Danko Grujić iz Opšte bolnice Užice nada se, kaže, da će taj nivo rada uspeti da zadrže, uz kadrovsko pojačanje i pojačanje u opremi.

Najbolji stručnjaci iz Beograda i dalje će pomagati užičkim lekarima, u planu su najmanje četiri operacije nedeljno, a kako nema pacijenata koji čekaju zahvate na otvorenom srcu, primaće pacijente i iz drugih ustanova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи