Stota operacija na otvorenom srcu u Užicu

U Užičkoj bolnici od oktobra prošle godine obavljaju se kardiohirurške operacije, a najavljeno je proširenje lekarskog tima za pet doktora, deset medicinskih sestara, nabavka opreme i opremanje poluintenzivne nege. Tako će užički, peti kardiocentar u Srbiji moći da prima pacijente koji su na listama čekanja u drugim ustanovama.

Stoti zahvat, pacijenti koji nemaju postoperativnih komplikacija, odlična saradnja sa lekarima Kliničkog centra Srbije, to su rezultati užičke kardiohirurgije.

"Da pacijentima olakšamo, da što manje odlaze ka tim većim centrima, nego da se radi tu, maltene ispred njihove kuće, da mogu da dobiju ono što bi dobili u Beogradu ili bilo kom drugom evropskom centru", kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Kardiohirurg Danko Grujić iz Opšte bolnice Užice nada se, kaže, da će taj nivo rada uspeti da zadrže, uz kadrovsko pojačanje i pojačanje u opremi.

Najbolji stručnjaci iz Beograda i dalje će pomagati užičkim lekarima, u planu su najmanje četiri operacije nedeljno, a kako nema pacijenata koji čekaju zahvate na otvorenom srcu, primaće pacijente i iz drugih ustanova.

broj komentara 0 pošalji komentar