Lončar: Mislim da će biti posla za sud zbog smrti porodilje iz Priboja

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je, upitan šta se dešava sa izveštajem o smrti porodilje iz Priboja, da su pronađeni elementi da se nije postupalo po pravilima i da misli da će biti pokrenut postupak protiv zdravstvenih radnika i da će biti posla za sud.

Upitan i o navodima "da se porodilje šalju iz Priboja u Prijepolje", Lončar je rekao da resorno minisrarstvo i inspekcija nisu zabranili da se rade porođaji u Priboju, dok se ispunjavaju propisani uslovi.

"Inspekcija je bila tamo i opet će biti. Može da se radi sve što je u skladu sa pravilima. Dok to može da se ispunjava radi se, u slučaju da utvrdimo da toga nema, neće se raditi porođaji. O tome strogo vodimo računa", podvukao je Lončar.

Kako je dodao, moraju se razdvojiti dve stvari - da li postoje uslovi da se rade porođaji i da li se oni koji rade pridržavaju pravila.
"Za sada postoje uslovi, a pomno pratimo sta se dešava", ponovio je.

Mediji su pre nekoliko mesci pisali da je porodilja iz Priboja rodila dečaka, a zatim posle višednevnih temparatura pala u komu i posle promene tri bolnice preminula.

Zdravstvene komisije su ispitivale kako je lečena, a porodica za nesavesno lečenje okrivljuje lekare iz Opšte bolnice u Priboju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво