Stara planina na mapi brojnih turista

Do Stare planine na istoku Srbije goste vode tri puta i doveli su više nego ikada. U zimskoj sezoni u hotelskom kopleksu bilo je 35.000 noćenja, stigla je i nagrada "99 najboljih u Srbiji", a od gostiju visoke ocene. Kažu, mnogo su tome doprineli pored nove uprave i dobri putevi.

Novi putevi pružiće meštanima okolnih sela mogućnost dodatne zarade.

"Možemo da plasiramo svoje proizvode tako što prodajemo med, sir, kačkavalj i sve ono što proizvedemo", objašnjava Goran Živić iz Guševca kod Svrljiga.

Prvul Todorović iz Periša kaže da radi na tome da organizuje vulkanizersku radnju.

"Nadamo se da će u budućnosti biti mnogo više saobraćaja ovde i razmišljamo da jednog dana otvorimo i benzinsku pumpu", napominje Todorović. 

I prošle godine se radilo na putevima ka Staroj planini iz Knjaževca i iz pravca Svrljiga. Na toj deonici, dužine dvadesetak kilometara, ostalo je da se završi još nešto više od pet kilometara.

"U 2017. godini urađeno je više saobraćajnica ka Staroj planini nego ikada ranije. Od pristupnog puta od Knjaževca do Kalne urađeno je čak 20 od ukupno 30 kilometara i tom dinamikom se nastavlja i u ovoj godini", ističe predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

Potpuno nov put povezaće Koridor 10, odnosno petlju pre Pirota sa hotelskim kompleksom na Staroj planini.

"Od Koridora do hotela 'Stara planina' će se ići za 37 kilometara, što skraćuje i vremenski a i dužinu putovanja. Za kratko vreme od četrdesetak minuta će se stizati", kaže direktor državne kompanije "SP Resort" – hoteli 'Stara planina' i 'Babin zub' Goran Karadžić.

Ovih dana u hotelu na Jabučkom ravništu i u lepoti same planine uživaju gosti iz različitih krajeva Srbije. O njihovom odmoru brine 150 zaposlenih, pretežno iz okolnih mesta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије