Godišnjica ubistva novinara Milana Pantića

Polaganjem venca i dodelom nagrade koja nosi njegovo ime, obeležena je 17. godišnjica od ubistva novinara Milana Pantića, dopisnika "Večernjih novosti" iz Jagodine.

Sa mesta zločina i trga koji nosi ime Milana Pantića gde su novinari položili venac, još jednom su zatražili od nadležnih da njegove nalagodavce i ubice privedu pravdi s obzirom da je nadležna komisija predala prikupljene dokaze o zločinu koji se dogodio pre 17 godina.

Ukazuju i da se radi o organizovanom kriminalu.

"Sad je izvesno znamo da je ubistvo rezultat istaživačkih tekstova Milana Pantića o privatizacijama u Jagodini i njenoj okolini", kaže predsednik UNS-a Vladimir Radomirović.

Radomirović je pozvao Tužilaštvo za organizovani kriminal da konačno preuzeme istragu i da optuži one koji su ubili Pantića i naručili njegovo ubistvo.

Iz državne komisije za istraživanje ubistva saopšteno je da se i dalje intenzivno radi na rasvetljavanju tog zločina i da je utvrđeno da su motiv za ubistvo Milana Pantića njegovi tekstovi o kriminalu u pomoravskom regionu, zloupotrebama u privatizacijama i radu opštinskih vlasti. 

Godišnjica ubistva obeležena je i dodelom novinarske nagrade, koja nosi njegovo ime.

Ovogodišnji dobitnik nagrade "Milan Pantić" za novinarsku hrabrost je Radio-televizija Puls u Šilovu.

"Osećam se ne samo da je kolektiv televizije Puls dobio nagradu, nego kao da su dobili svi naši sagovornici, pa čak i gledaoci, svi mali i veliki ljudi", naveo je direktor televizije Nenad Milenković.

Zaposleni u televiziji Puls u Šilovu pokazali su, kako stoji u obrazloženju žirija, veliku novinarsku hrabrost, koja je krasila i ubijenog novinara iz Jagodine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво