Nedimović obećao pomoć malinarima

Ministarstvo poljoprivrede će, usled poremećaja na tržištu, obezbediti komunikaciju između predstavnika proizvođača i otkupljivača malina kako bi se ravnomerno raspredili troškovi koji su rezultat aktuelnih dešavanja u sektoru malinarstva, dogovoreno je na sastanku malinara i ministra Branislava Nedimovića.

Kako je saopštilo resorno ministarstvo, dogovoreno je i da se zajedničkim naporima obezbedi investitor koji bi izgradio prerađivačke kapacitete u tom delu zemlje i na taj način obezbedio sigurniji plasman maline za proizvođače.

Nedimović je na sastanku istakao da je Ministarstvo spremno da pomogne u dodatnom snižavanju troškova proizvodnje maline kroz sistem subvencija, ali i nabavku repromaterijala.

Takođe, značajan pomak se očekuje i kroz ulogu Nacionalnog saveta za malinu, koji će konačno utvrditi proizvođačke cene, odnosno cenu koštanja proizvodnje maline za različite krajeve Srbije, ali i krajnje izvozne cene ovog voća.

Nedimović se u zgradi Ministarstva sastao sa predstavnicima Udruženja "Limska dolina" iz Prijepolja i Priboja, kao i sa predstavnicima Udruženja poljoprivrednih proizvođača Užice.

Malinari zadovoljni sastankom

Nakon dvočasovnog razgovora u Ministarstvu poljoprivrede, predsednik Udruženja "Limska dolina" Prijepolje Sanel Dizdarević rekao je novinarima da su predstavnici malinara zadovoljni sastankom s ministrom Nedimovićem.

Naveo je da su dobili obećanje da će država posredovati u razgovorima malinara i hladnjačara o dnevnoj otkupnoj ceni, kojom su oni sada nezadovoljni.

Dizdarević je u kratkoj izjavi novinarima naveo da je dogovoreno da se iduće nedelje organizuje sastanak malinara i hladnjačara u Privrednoj komori Užice, te da će se u narednom periodu rešavati pitanje dnevne otkupne cene.

Ministar Nedimović juče je za RTS rekao da će se na sastanaku razgovarati o svim problemima osim o otkupnoj ceni jer, kako je istakao, cenu određuje tržište.  

Otkupljivači su prethodnih dana malinarima iz Prijepolja nudili dnevnu otkupnu cenu od 50 do 100 dinara po kilogramu kojom su oni nezadovoljni, a zbog čega su od subote do utorka uveče, blokirali put ka Crnoj Gori.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара