"Smena rektora u Kragujevcu primer vladavine prava"

Predsednica Vlade Ana Brnabić zadovoljna je načinom kako je rešena situacija u vezi sa rektorom Univerziteta u Kragujevcu Nebojšom Arsenijevićem i istakla da je to pravi primer vladavine prava.

Premijerka je novinarima u Beogradu rekla da je smena Arsenijevića primer vladavine prava. "Molim sve da to uzmu o obzir sledeći put kada se kritikuje vladavina prava", dodala je Brnabićeva.

Ocenila da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pokazalo ogroman stepen odgovornosti, hrabrosti, strpljenja, tolerancije i poštovanja vladavine prava.

Kako je dodala, to ministarstvo je poslednje koje je trebalo da se umeša u taj slučaj.

"Žao mi je što je došlo do toga da Ministarstvo prosvete mora da reaguje. Mi svi moramo da poštujemo autonomiju univerziteta, ali autonomija sa sobom nosi ogroman stepen odgovornosti i žao mi je što Senat i Univerzitet u Kragujevcu nisu pokazali tu odgovornost", rekla je Brnabićeva, koja se nada da više neće dolaziti do takvih slučajeva.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je da je autonomija univerziteta kategorija koju ne treba zanemarivati i istakao da je u ovom slučaju reč o zloupotrebi te autonomije, te da su se određeni organi na samom univerzitetu takođe ponašali "bahato".

Rektor Univerziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević je smenjen, a razlog za to je neponištavanje doktorske diplome njegovog sina, koji je upisao doktorske studije bez završenih osnovnih studija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво