Šabić ponovo o aplikaciji "Izabrani doktor"

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ponovo je ukazao da aplikacija za zakazivanje termina lekarskih pregleda "Izabrani doktor" ima nedostatke, te da je netačna tvrdnja Ministarstva zdravlja da su to samo informacije koje služe za kontakt, već da se one pohranjuju i obrađuju.

Poverenik je naveo da se preduzeće, koje uz podršku Ministarstva nudi aplikaciju, u dokumentima pojavljuje pod imenom "Sorsix Internacional", ali i pod imenom "Sorsix International", a iz resornog ministarstva su naveli da je reč o slovnoj grešci i da je autor aplikacije "Sorsix International D. O. O".

Dodao je da je resorno ministarstvo, nakon što je on ukazao na nedostatke, saopštilo da je reč o štamparskoj i tehničkoj grešci, koja je odmah otklonjena.

"Ta greška je otklonjena, a sada se umesto toga, pojavilo da iza politike privatnosti stoji firma 'Sorsix International', ali je brzo nakon toga politika privatnosti nestala sa interneta", rekao je Šabić.

Pomoćnik generalnog sekretara za nadzor Zlatko Petrović rekao je da je nakon što je Poverenik uputio zamerke, i u prethodna dva dana, u "Gugl prodavnici" ime "Sorsix Internacional" izmenjeno u "Sorsix International", dok je umesto mejl adrese kompanije, za kontakt uneta mejl adresa sa domenom gov.rs.

Kaže i da je izmenjen način autentifikacije, pa više nije dovoljno uneti samo LBO broj, već je dodat broj zdravstvene kartice, a na naslovnoj strani aplikacije više ne stoji da je aplikacija "Sorix-ova" a da ju je odobrilo Ministartsvo zdravlja, već da je u vlasništvu Ministarstva i da predstavlja deo IZIS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво