Prvo mesto studentima iz Srbije i Nemačke na takmičenju u Beogradu

Na Međunarodnom studentskom takmičenju u upravljanju projektima ekipe studenata iz Srbije i Nemačke podelile su prvo mesto. Na finale ovogodišnjeg takmičenja u Beogradu, došlo je devet ekipa, dok se ukupno takmičilo 192 tima i 760 studenata.

U Beograd je na finale ovogodišnjeg takmičenja došlo devet ekipa. Srbiju su ovoga puta predstavljali studenti Građevinskog fakulteta Beogradskog univerziteta.

"Moji utisci su fenomenalni, a kako ne bi bili kada smo osvojili prvo mesto, tačnije, podelili smo ga sa ekipom iz Nemačke, što je prvi put da se dešava u istoriji. Nakon završenog takmičenja imali smo jako pozitivno mišljenje o onome što smo uradili i dali smo sve od sebe, sve zadatke koje su stavili pred nas mi smo uspešno i završili, tako da smo to donekle i očekivali", kaže student Građevinskog fakulteta.

Studenti iz Nemačke kažu da su se dosta pripremali za to takmičenje.

"Rešavali smo brojne testove i simulacije, koristili metode koje su se koristile i na takmičenju. Naravno, na takmičenje se ide i sa željom da se pobedi, a sada kada smo zaista i pobednici, veoma smo ponosni", navode u nemačkom timu.

Ovakva takmičenja, kaže Dora Novak iz Sveučilišta u Zagrebu, daju studentima priliku da vide kako je u realnom svetu.

"Samo na ovakvim natecanjima mi imamo priliku da dobijemo dojam realnog sveta i stvarnog preduzetništva, zato što je sve ono što učimo na univerzitetu iz knjiga", rekla je Dora.

Svetska asocijacija upravljanja projektima okuplja 80 zemalja i organizuje takmičenja za svoje studente.

"Mi smo više nego zadovoljni ovogodišnjim rezultatom gde je tim iz Srbije ponovo trijumfovao i osvojio podeljeno prvo mesto sa timom iz Nemačke, čime je zaista pokazao da su naš obrazovni sistem i naši studenti u samom vrhu u upravljanju projektima", istakao je prof. Vladimir Obradović, rukovodilac Svetskog takmičenja upravljanja projektima 2018.

Obrazovanje u 21. veku traži izmene, za šta su potrebni projekti, ukazuje predsednik Internacionalne asocijacije za upravljanje projektima Hesus Almela Martinez.

"Ovo je dobar primer kako mladi mogu da uče, treniraju, i time steknu više veština i praktičnih znanja", rekao je Hesus Almela Martinez.

Takmičenje je organizovao Centar za upravljenje projektima FON-a, jer je tim ovog fakulteta prošle godine osvojio prvo mesto na svetskom takmičenju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи