Sajam opreme za pse, sedam kuca iz azila našlo dom

I ove godine, ljubitelji pasa družili su se sa na Sajmu hrane, opreme i kozmetike za pse. "Peti dog fest" imao je humanitarni karakter. Sedam kuca iz gradskih azila posetioci su udomili.

Od malena je glumac Zoran Pajić sa svojim psom najradije delio i srećne i one manje srećne dane.

"Uvek je bio tu da me razume, da me pogleda lepo, da me sasluša, tako da mislim da je jako bitno da deca od malena imaju pse, da osete tu ljubav da imaju nekog takvog sa kim će da rastu", kaže Pajić.

Na svoj novi dom u pet beogradskih prihvatilišta čeka 3.000 pasa. Posle šetnje crvenim tepihom, njih sedam pronašlo je stalnu adresu.

"Od početka godine udomili smo 420 pasa. Nadamo se da ćemo do kraja godine ovaj trend ispoštovati. Prošle godine je bilo 500 i nešto pasa", kaže Budimir Grubić, iz JKP "Veterina Beograd".

Oni koji su ih već udomili dolaze da saznaju koje su nove igračke u svetu kućnih ljubimaca, šta najpre treba da jedu. Veterinari su tu da ih posavetuju kako da ih najbolje neguju.

"Sve više o tome govorimo. Naš utisak kao redakcije je da su se oduvek interesovali samo sada imamo veći dijapazon svega, to su neki trendovi koje mi pratimo i šta je novo u pet industriji", kaže Ivana Labović, urednik magazina Pas.

Najmlađi su mogli da provere znanje o svojim mezimcima. Ali i da glasaju za najšarmantnijeg i najposlušnijeg psa, i da izaberu "naj šiz-friz".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво