Radovi na školama, bolnicama, mostovima – šta je postignuto za četiri godine?

U 33 grada i opštine u toku su radovi na projektima koji se realizuju u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima. Za četiri godine obnovljeno je 347 objekata javne namene. To su škole, mostovi, domovi zdravlja.

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima je do sada u saradnji sa lokalnim samoupravama realizovala projekte u više od 100 opština u Srbiji, rekao je za RTS direktor te kancelarije Marko Blagojević.

"Imamo gotove objekte u 88 gradova i opština a trenutno se radi u 33. U toku je obnova u sedam velikih kliničkih centara", rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a Marko Blagojević.

Za prvu fazu obnove Urgentnog centra odvojeno je 190 miliona dinara koliko će koštati samo obnova svih zgrada koje pripadaju toj ustanovi.

"Radi se u Tiršovoj, a tokom leta će početi radovi i unutra. Kompleksno je raditi u objektu u kom su pacijenti. Radi se u još sedam objekta, a u toku je izrada projekta za nove zgrade Onkologije i Narodnog fronta, kao i projekat vezan za Ortopedsku kliniku na Banjici. U julu će posle devet godina biti otvorena bolnica 'Dragiša Mišović' u koju je posle požara uloženo devet miliona evra", rekao je Blagojević.

Do 18. maja ove godine obnovljeno je 347 objekata javne namene. To su škole, mostovi, domovi zdravlja. Podjednaka pažnja se poklanja i centralnim objektima, ali i seoskim ambulantama.

Dobar primer je opština Mionica gde je realizovano 26 projekata. Reč je o rekonstrukciji škola, šest klizišta, vodovodne mreže i deset mostova na teritoriji te opštine, rekao je za RTS predsednik opštine Boban Janković.

"Problemi su tu da se rešavaju i ljudi koji rade na projektima tu su da pronađu rešenja, a ne da ih prave. U protekle dve godine smo povukli više od milijardu dinara za realizaciju projekta", kaže Janković.

Da problema prilikom projektovanja ima slaže se i Marko Blagojević.

"Mi radimo sa opštinama koje su aktivne, koje rade na pripremi projekata, sa kojima imamo dobru dinamiku saradnje. Mi pružamo tehničku podršku lokalnim samoupravama – što je opština aktivnija to će više projekata biti realizovano. U više od sto opština smo ostavili traga i nastavljamo dalje", rekao je za RTS direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво