Fakulteti otvaraju vrata za buduće brucoše

Do prijemnog ispita buduće brucoše deli još mesec dana. Da bi se upoznali sa onim što žele da studiraju i što bolje polože prijemni ispit, fakulteti za njih tokom maja otvaraju svoja vrata. Ovog vikenda, potencijalni brucoši obišli su Medicinski i Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu.

Budući filolozi, obilazeći fakultet, mogli su da saznaju da se tu već školuje 9.500 studenata, izučavaju 34 strana jezika, književnosti, kulture, da se razvijaju nove filologije koje su važne za uključivanje Srbije u svetsku ekonomsku i kulturni scenu, kao i učešće u projektu "Put svile".

Profesori kaži da studenti biraju one studije koje će im omogućiti siguran posao.

"Mogu da rade bilo gde i bilo šta. Veoma se brzo dokvalifikuju za specifičan posao, što je od najvećeg značaja u 21. veku u doba brzog razvoja tehnologija i brzih promena tehnoloških sistema", kaže profesorka Ljiljana Marković, dekanka Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Na sva tri nivoa studija Univerzitet u Beogradu ima mesta za 27.500 novih studenata.

"Raspisali smo konkurs za 353 programa, od toga ima najviše na master akademskim studijama. Ove godine imamo oko 19 programa na svim nivoima koji se izvode na engleskom jeziku i biće raspisan poseban konkurs", objašnjava profesorka Nada Kovačević, prorektorka Univerziteta u Beogradu.

Savet profesora je da se biraju isključivo akreditovani programi i akreditovane visokoškolske institucije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво