Novi život Krupnja

Krupanj je opština koja je u majskim poplavama 2014. godine najviše pogođena. Bujice su odnele mostove, kuće i pomoćne objekte, a jedna osoba je poginula. Opština je danas obnovljena, putevi i mostovi izgrađeni.

Šteta nakon poplava u Krupnju procenjena je na čak milijardu i po dinara. Mnoge porodice izgubile su tada sve što su godinama stvarale.

Tog maja 2014. godine u Krupnju je porušeno oko 50 kuća, a više od 300 je oštećeno.

Porušeno je i 25 mostova, aktivirano više od 200 klizišta, a veliki ekološki problem izazvan je pucanjem brane na jalovištu nekadašnjeg rudnika "Stolice".

Krupanj je tada bio potpuno sravnjen sa zemljom, a četiri godine posle, meštani kažu da ni sami ne prepoznaju svoje mesto koje sada izgleda bolje nego ikada pre.

Krupanj je sada moderna opština, sa izgrađenom infrastrukturom, svi putevi koji vode ka Krupnju potpuno su rekonstruisani, svi mostovi ponovo izgrađeni, a ljudi vraćeni u obnovljene ili nove kuće.

Milorad Simić, načelnik Opštine Krupanj, kaže da ostaje da se radi na preventivnim merama kako bi se sprečile slične elementarne nepogode.

Jedan od ciljeva je, dodaje, i privlačenje novih investicija.

Podseća da je 2015. godine turska kompanija "Džinsi" započela proizvodnju u Krupnju i dodaje da se ovih dana očekuje da će proizvodnju započeti i dva nova domaća investitora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара