Podrška Slovačke Srbiji u upravljanju migrantskom krizom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ambasadorka Slovačke Dagmar Repčekova razgovarali su o bilateralnoj saradnji dve zemlje i budućim zajedničkim projektima i aktivnostima u oblasti brige o maloletnim migrantima.

Repčekova je istakla da je Ambasada Slovačke u Srbiji otvorena za sve vidove saradnje i pohvalila dosadašnji rad na zajedničkim aktivnostima, saopštilo je Ministarstvo za rad.

Ambasadorka je dodala da će Slovačka nastaviti da pruža podršku Srbiji u upravljanju migrantskom krizom.

Kako se navodi, Đorđević i Repčekova su razgovarali i o zajedničkom obeležavanju stogodišnjice pobune u Kragujevcu koja će se održati tokom boravka delegacije Slovačke Republike u Srbiji u junu ove godine.

Ministar je zahvalio na pozivu da kao predstavnik Vlade Srbije prisustvuje toj manifestaciji i istakao da takvi događaji dodatno učvršćuju već dobre odnose Srbije i Slovačke.

''Srbija i Slovačka su prijateljske zemlje koje saradnju konstantno unapređuju, što potvrđuje i poseta slovačke delegacije Srbiji koju će predvoditi predsednik Narodne Skupštine Slovačke Andrej Dank'', rekao je Đorđević.

Kako je istakao, potvrda dobrih odnosa ove dve zemlje jeste i primena potpisanih sporazuma između resornih ministarstva koji, kaže, dodatno pospešuju bilateralnu saradnju.

broj komentara 0 pošalji komentar