Dodeljene stipendije i grantovi vrednosti 600.000 dinara

U okviru trećeg ciklusa projekta "Pokreni se za nauku" dodeljene su stipendije i grantovi u vrednosti od po 600.000 dinara, saopštili su realizatori projekta.

Dodeljeno je pet stipendija i tri granta, zahvaljujući kojima će 14 mladih naučnika imati priliku da svojim naučnim istraživanjima u oblasti medicinskih nauka, farmacije, biologije, hemije, doprinesu povezivanju nauke i privrede i time omoguće brži ekonomski razvoj Srbije baziran na inovacijama.

Stipendije su dobili Borislav Vasić iz Instituta za fiziku, Bojan Vulović sa Hemijskog fakulteta, Ljubica Anđelković sa Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju, Marin Jukić sa Farmaceutskog fakulteta i Ljiljana Nikolić sa Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković".

Grantovi su dodeljeni timovima Klinike za neurologiju Kliničkog centra Srbije, Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković" i Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju.

Jelena Preradović Stevanović iz kompanije "Filip Moris", koja je jedan od organizatota projekta, izjavila je prilikom dodele stipendija da Srbija ima veliki potencijal u oblasti inovacija i da ohrabruje činjenica da se sve više radi na povezivanju nauke i privrede.

"Ovim programom želimo da podstaknemo stvaranje stimulativnog okruženja za mlade perspektivne naučnike kako bi nastavili da se profesionalno razvijaju u Srbiji na način koji će doprineti razvoju društva u celini", izjavila je Preradović Stevanović.

Programom "Pokreni se za nauku" u poslednje dve godine podržano je 16 naučnih istraživanja i 31 naučnik.

Osim kompanije "Filip Moris", realizator projekta je Centar za razvoj liderstva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи