Ove godine kreće izgradnja četiri objekta "Beograda na vodi"

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je gradilište "Beograd na vodi" gde su u toku radovi na šest objekata i najavio da će ove godine početi izgradnja četiri nove zgrade.

"Ima šest aktivnih objekata koji se rade. Dve stambene kule koje će biti završene za mesec, mesec i po dana, biće useljene. To su prvi objekti na Beogradu na vodi", rekao je Mali novinarima na 15. spratu zgrade Beograd Vista koja će biti završena u martu 2019. godine.

Izgradnja zgrade koja se nalazi u neposrednoj blizini "Park View" stigla je, primećuje Mali, do 11. sprata i ona će, prema njegovim rečima, biti završena do juna-jula 2019. godine, a istovremeno se gradi i vrtić.

"Ove godine krećemo sa još četiri nova gradilišta. Gradimo još četiri zgrade što potvrđuje da je Beograd na vodi najveće gradilište u ovom delu Evrope. Biće još veće sa novim projektima. Trenutno na gradilištu ima oko 1.500 radnika. Samo 'Štrabag' na ove dve zgrade ima oko 300 radnika dnevno", rekao je gradonačelnik.

"Beograd na vodi", ističe Mali, pokazuje da stvari u Srbiji mogu da se promene na bolje, navodeći da je u okviru tog projekta zaposlena domaća građevinska industrija, a pored toga pokrenuće i druge infrastrukturne radove.

"Mi već ove godine krećemo sa rekonstrukcijom Karađorđeve ulice. U toku je izgradnja nove autobuske stanice u bloku 42 koja će početi sa radom za 18 meseci. Očekujemo da ćemo do kraja godine rešiti i železnički saobraćaj, čime se otvara mogućnost za drugu fazu Beograda na vodi", rekao je Mali.

Gradonačelnik je naveo da će se do septembra sledeće godine krenuti u premeštanje Savskog mosta na novu lokaciju, a o kojoj će odlučiti građani Beograda.

"Gradimo novi Savski most koji će povezivati levu i desnu stranu obale Save. CIP već radi projekat. Do kraja sledeće godine gradićemo i novi tunel koji će povezivati Savski amfiteatar sa Bulevarom despota Stefana. To će biti završeno u naredne dve do tri godine", istakao je Mali.

Kako je objasnio, veliki saobraćajni i infrastrukturni projekti se dešavaju kao rezultat rada "Beograda na vodi".

"Tu su i novi simboli Beograda - BW galerija tržni centar od 300.000 metara kvadratnih. Reč je o najvećem tržnom centru u ovom delu Evrope. Radovi teku, sve ide po planu. Zadovoljan sam jer smo pokazali da grad Beograd i Republika mogu da ispune obaveze i obećanja i pokažu da stvari mogu da se promene", rekao je Mali.

Kako je zaključio, ovaj projekat je simbol promena u Srbiji i simbol promena u Beogradu.

"Beograd smo spustili na reke. Takvu strategiju smo definisali pre četiri godine i to sada realizujemo, kao da ćemo zaposliti našu građevinsku idnustriju i pokrenuti privredu", rekao je Mali i otkrio da će dve nove zgrade "Beograd Vista" i "Park View" biti za 10 metara više u odnosu na dve postojeće zgrade.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво