Konkurs za upis u srednje škole od petka u prodaji

Konkurs za upis učenika u srednju školu biće u prodaji od petka 25. maja i može se kupiti u knjižarama širem Srbije po ceni od 250 dinara, ali i pouzećem, saopštio je "Prosvetni pregled".

U Konkursu su navedeni podaci o broju učenika po školama čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samopurave, područjima rada, obrazovnim profilima i trajanju obrazovanja.

Navedena su taksativno dokumenta potrebna za upis, ali i uslovi za prijem u ustanove za smeštaj i ishranu, kao i spisak domova i škola koje nude internatske usluge. 

U Konkursu se mogu naći i podaci o uslovima za dobijanje učenickih kredita i stipendija, kao i novoj mreži srednjih škola i novinama u opštem srednjem i stručnom obrazovanju i vaspitanju.

Sastavni deo Konkursa za upis u školsku 2018/ 19. godinu su i Prijava za ispit i lista želja, na čijem spisku može da bude najviše 20 obrazovnih profila - potencijalnih budućih zanimanja.

Istovremeno sa Konkursom Prosvetni pregled će objaviti i Informator sa orijentacionim brojem bodova rangiranih učenika po školama u poslednje tri školske godine.

Ni Informator neće menjati cenu iz prethodnih godina - može se kupiti za 220 dinara.

Izdanja će moći da se kupe u knjižarama Prosvetnog pregleda, Službenog glasnika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво