Strukovno udruženje: Država ne sme da toleriše napade na tužioce

Nakon saobraćajnog konflikta u Ustaničkoj ulici, Udruženje tužilaca Srbije osudilo je jučerašnji napad na zamenika tužioca za organizovani kriminal Sašu Ivanića i podravilo kao izuzetno efikasno postupanje policije na otkrivanju napadača.

"Iako napad na kolegu Ivanića bio nije planiran, već je došao nakon izolovanog incidenta, on jasno pokazuje da se o bezbednosti tužilaca generalno vodi malo računa što može biti ozbiljan podstrek kriminogenim elementima u društvu da, koristeći ovu okolnost, na mnogo ozbiljniji način ugroze njihovu bezbednost", navodi se u saopštenju Udruženja tužilaca Srbije.

Ukazujući da je ovaj napad samo jedan u nizu napada na tužioca i članove njihovih porodica, Udruženje smatra da je nužno da država nedvosmisleno pokaže da neće tolerisati napade na tužioce i da u punom kapacitetu stoji iza ljudi kojima je poverila poslove od kojih zavisi njeno normalno funkcionisanje.

Udruženje tužilaca je takođe ukazalo nadležnima na nedostatak sistemskih propisa koji bi na sveobuhvatan način uredili oblast zaštite nosilaca javnotužilačke funkcije, u skladu sa nespornim rizikom koji tužilački posao nosi sa sobom.

Zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić povređen je juče ispred zgrade Specijalnog suda, u Ustaničkoj ulici, nakon "konflikta u saobraćaju". Policija je ubrzo privela dve osobe.

Ivanić je poznat kao zamenik tužioca za organizovani kriminal koji zastupa optužnicu protiv Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc kokaina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво