Mladi ključni u borbi protiv diskriminacije

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković navodi da su mladi budućnost, a od toga kakva će ona biti, zavisi i koliko poštujemo različitost".

Brankica Janković je na Panelu "Isterivači diskriminacije", upoznala učesnike sa pojmom diskriminacije i istakla da je važno da na vreme nauče značaj poštovanja ljudskih prava i poštovanja ravnopravnosti.

"Mladi su budućnost, a od toga kakva će ona biti, zavisi i koliko poštujemo različitost", navela je Jankovićeva.

Ukazala je da je važno da svako od učesnika svojim radom pomogne u ostvarivanju ravnopravnosti.

"Ako pomognete svojim delovanjem barem jednom čoveku, učinili ste veliko delo", naglasila je poverenica.

Na trodnevnoj radionici, Panelu mladih, u studentskom odmaralištu "Radojka Lakić" na Avali, okupili su se mladi koji su zainteresovani za borbu protiv diskriminacije i neravnopravnosti kako bi učestvovali u radionicama i aktivnostima Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Oni su kao "isterivači diskriminacije" razgovarali o preoblemima sa kojima se mladi danas susreću, kao što su – diskriminacija i neuvažavanje različitosti, loša komunikacija s vršnjacima, nastavnicima i roditeljima, vršnjačko nasilje.

Članstvo u Panelu učesnicima daje mogućnost da budu deo posebno osmišljenih edukativnih programa i radionica, nakon čega sledi digitalno umrežavanje panelista i njihovo aktivno učešće u radu Poverenika u oblastima koje se odnose na decu i mlade.

Takođe, članovi panela postaju savetnici poverenice za zaštitu ravnopravnosti i dobijaju priliku da izraze mišljenja o pitanjima diskriminacije i tolerancije, posebno unutar porodice, škole i njihove zajednice.

Partner u ovom projektu u okviru programa saradnje je UNICEF, pa je sa učesnicima razgovarao i direktor kancelarije UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen Lo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи