Uverenja za služenje vojnog roka u policijskim upravama izmeštenim sa KiM

Kandidati sa prebivalištem na Kosovu i Metohiji koji su zainteresovani za uput na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem, uverenje iz kaznene evidencije mogu dobiti u policijskim upravama izmeštenim sa teritorije KiM, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Zainteresovani kandidati za uput na dobrovoljno služenje vojnog roka, koji imaju prebivalište na teritoriji KiM, uverenje da protiv njih nije pokrenut krivični postupak i da nije pokrenuta istraga mogu dobiti od osnovnih sudova na teritoriji Republike Srbije, navodi Ministarstvo.

Ministarstvo je saopštilo te informacije radi, kako navodi, blagovremenog informisanja zainteresovanih kandidata za uput na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem, koji imaju prebivalište na teritoriji KiM i izdavanja potrebnih uverenja.

Dobrovoljno služenje vojnog roka traje šest meseci, a uslov za to je držvaljanstvo Srbije, da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak, odnosno da kandidat nije pravosnažno osuđen za krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, te da je zdravstveno sposoban.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво