Promocija Srbije i Beograda kroz organizaciju Fajnal-fora

Kroz organizaciju velikih sportskih manifestacija, kao što je Fajnal-for košarkaške Evrolige, Beograd i Srbija dobijaju neprocenjivu promociju kao turističke destinacije u svim zemljama gde se turnir pratio.

Utakmice su prenošene u mnogo zemalja a na početku svakog prenosa emitovan je film o prestonici Srbije.

"To znači bolju vidljivost za Beograd i u turističkom i u svakom smislu. Beograd je značajna turistička destinacija a u prethodna četiri dana bili smo vidljivi u preko 200 zemalja. Film o Beogradu je emitovan u pauzama a logo Beograda je sve vreme bio u prvom planu. Veliki broj navijača iz zemalja klubova koji su učestvovali na turniru boravio je u Beogradu ali i u Novom Sadu. To je za Srbiju bila promocija kakva se samo može poželeti", rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a  v. d. direktora Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Posle finala sležu se utisci ali i računica.

"Kolika je zarada teško je reći, još se ne zna ni tačan broj gostiju. Očekivali smo oko 15.000 turista ukupno a podaci pokazuju da je taj broj znatno veći. Tek kada se pogleda statistika, znaćemo tačan broj gostiju. Troši se mnogo, od broja noćenja pa na dalje. Sama promocija je višemilionske vrednosti a to ne može ni da se plati", rekao je za RTS Miodrag Popović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи