Fajnal-for uz fer-plej, više od 15.000 navijača u Beogradu

U prethodna tri dana vanrednim i redovnim letovima, privatnim avionima u Beograd je na završni turnir Evrolige stiglo više od 15.000 gostiju. Na aerodromu kažu da pravi izazov tek sledi – da se noćas i sutra svi oni vrate kući. U planu je više od 200 letova što će biti i rekord našeg aerodroma.

Beogradskih klubova nema u Fajnal-foru, ali je Beograd davno u finalu kada je reč o organizaciji i gostoprimstvu. Ekipe će na terenu reći svoje. Pre toga, navijači su na gradskim trgovima govorili o tome ko će biti prvak.

Navijači Fenerbahčea uvereni su da će titulu osvojiti njihov klub, na čelu sa Željkom Obradovićem. Slavlje će, kažu, biti do jutra.

Ugostitelji ističu da navijači uglavnom piju alkohol. Već tri dana ih je mnogo u kafićima, a na pitanje da li ostavljaju bakšiš, konobar sa kojim je ekipa RTS-a razgovarala odgovara: "Neki ne, misle da su kod kuće, neki da."

I Real kao i CSKA imaju jaku podršku navijača, ali preko dana sa klupe iz Skadarlije.

David je došao iz Ljubljane kako bi zbog Dončića i Rendolfa podržao Real.

"U Beogradu je super. Slovenci se uvek dobro osećaju u Beogradu", rekao je David.

Oni koji podržavaju CSKA su razočarani.

"Juče je bio razočaravajući dan, ali nije važno. Uz pomoć iskrenih ljudi i dobrog provoda u Beogradu svejedno je, i treće i četvrto mesto su veliki uspeh. Beograd je nešto posebno, mesto u kom je košarka praznik", rekao je navijač moskovskog kluba.

Svode se računice 

Računice se već svode jer navijači troše duplo više od običnih turista. Turskih je najviše –oko 12.000 i smešteni su i u hotelima i u privatnom smeštaju.

"Obišli smo puno toga, od – Hrama Svetog Save, Kuće Cveća, Muzeja Nikole Tesle, Kalemegdan, Knez Mihailovu i, naravno, restorane", kažu gosti.

Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić rekao je da je cena noćenja od 350 do 400 evra.

"Tri puta je skuplje nego što je uobičajeno. Imali smo 70 dodatnih letova, od toga 40 čarter letova. Traži se dodatni smeštaj u Zrenjaninu i Inđiji. Što bi se reklo – nema para da se ovo plati, što zbog novca, što zbog promocije Srbije kao turističke destinacije", rekao je Ljajić.

A prve utiske mnogi će preneti već sutra ujutru kada se budu vratili.

Aerodrom "Nikola Tesla" saopštava da je ovo rekord u sletanju ne samo u petak već i u ova tri dana, a već sada i u celom maju.

"Brojke se menjaju. Za nas posao tek počinje posle finalne utakmice, dakle noćas i sutra će biti oko 20 poletanja", rekao je Saša Vlaisavljević, direktor Aerodroma "Nikola Tesla".

Iako smo navikli na incidente kada je reč o domaćim navijačima, među ovih više od 15.000 hiljada ih nije bilo. Fajnal-for protiče uz fer-plej.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво