Ekipe iz cele Srbije na Nišavskoj regati

U Nišu je ovog vikenda 22. put održana Nišavska regata. Na ovoj sportsko-rekreativnoj manifestaciji učestvovale su ekipe iz svih delova Srbije ali i inostranstva.

Tridesetak posada i oko 200 učesnika veslalo je na Nišavi od sela Prosek, preko naselja Vrežina do centra Niša. Iako je vodostaj Nišave bio nizak, staza od petnaestak kilometara bila je veoma izazovna za učesnike.

"U našoj ekipi su četiri člana – tri profesionalna spasioca i doktor i pravo je zadovoljstvo da učestvujemo na jednom ovakvom skupu", kaže Leonid Radin, iz Rusko-srpskog humanitarnog centra.

Saša Nikolić iz Ronilačkog klub "Naisus" kaže da su svi iz istog ronilačkog kluba i okupili su se da se provedu, druže i da se takmiče.

"Odlučili smo se da učestvojemo jer mislimo da ova manifestacija treba da se omasovi i da ljudi budu više van kuće u prirodi", kaže Mile Stefanović iz Udruženja "Uklonimo barijere".

Ova regata je u Nišu postala već tradicionalna i 22 godine je organizuje "Safari klub".

"Naš cilj je bio da promovišemo našu reku i naše potencijale. Nišava daje mogućnosti za takve aktivnosti. Bilo je teško za ove 22 godine, ali sada je ova manifestacija u zenitu", kaže Vlasta Stanojević, predsednik "Safari kluba".

Rafting savez Srbije, koji je sa nekoliko posada bio na regati, ovom prilikom realizovao je obuku za spasioce na na vodi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи