Ministarstvo odbrane odgovara Šabiću

Mediji i društvene mreže nisu način da Poverenik za informacije od javnog značaja komunicira sa državnim organom kakav je Ministarstvo odbrane, ali jesu način da se obračunava sa onima koje doživljava kao svoje političke protivnike, navodi se u reagovanju Ministarstva odbrane povodom saopštenja Rodoljuba Šabića.

"Žao nam je što Poverenik ne može da razume da njegova trenutna pozicija nije priprema za političku karijeru kao što su je koristili neki drugi poverenici. Žao nam je što Poverenik nije imao želje da dođe u Ministarstvo odbrane i razgovara sa nama, to bi bilo mnogo bolje od tvitera i saopštenja", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo navodi da je i dalje nejasno zašto je Šabić zabranio ono što Ministarstvo ne radi i što ne može da radi bez odluke suda i tužilaštva.

"Ministarstvo odbrane stoji na raspolaganju Povereniku za sve dodatne informacije koje možemo da mu dostavimo budući da mu iz zakonom utvrđenih razloga nije produžen bezbednosni sertifikat", navodi se u saopštenju.

Poverenik je ranije danas ocenio je u saopštenju da Ministarstvo odbrane, povodom njegove zabrane obrade podataka iz privatnih info-komunikacionih uređaja bez naloga suda, pokušava da dezinformiše javnost.

Ministarstvo odbrane u petak je saopštilo da je Poverenik "svesno zanemario činjenicu da niko ne traži uvid u privatne mobilne telefone".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво