Obradović: Čitavu državu treba staviti u funkciju porodice

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović izjavio je da taj pokret pozdravlja nameru države da krene u rešavanje pitanja "bele kuge", dodajući da smatra da mere populacione politike treba da budu sveobuhvatnije.

Obradović je na okruglom stolu "Strategija podsticanja rađanja" koji su organizovale Dveri, a povodom Svetskog dana porodice, rekao da je porodična politika tema svih tema i politika budućnosti.

"Poslednjih meseci smo svedoci da je država Srbija konačno shvatila ozbiljnost demografskog nestajanja našeg naroda i konačno su krenule određene populacione mere koje bi trebalo da smanje belu kugu", rekao je Obradović.

Navodeći da pozdravlja odluku vlasti da se krene u rešavanje "najvažnijeg pitanja", Obradović je naveo da Dveri nisu zadovoljne svim tim merama, jer bi one, kaže, trebalo da budu šire.

"Mi smatramo da čitavu državu treba staviti u funkciju porodice i da Srbija treba da postane država prijatelj porodice. To znači da u Ustavu treba da se garantuje zaštita porodice, da imamo posebno ministarstvo, Zaštitnika porodice i konačno treba odvojiti socijalnu politiku od porodične politike", istakao je Obradović.

Kaže i da porodicama treba konkretno pomoći i izvršiti poresku reformu, obezbediti fleksibilno radno vreme za roditelje i pomoći im u rešavanju stambenog pitanja.

"To može biti u ovom trenutku najvažnija stvar oko koje može da se postigne konsenzus. Ne vidim ko može biti protiv da se izborimo protiv bele kuge i ne vidim kakve tu ideološke podele i razlike treba da budu važne", rekao je Obradović.

broj komentara 0 pošalji komentar