Život bez vida – uspešna priča šabačkog advokata

Koliko život može biti bogat i stvaralački i u osmoj deceniji, uprkos gubitku vida, potvrđuje priča advokata Slobodana Smiljanića iz Šapca. Posle pola veka sudske i advokatske prakse, on i dalje radi u svojoj kancelariji i piše knjige, a promociju novog romana održaće sutra u rodnom Krupnju.

Imam dobru motivaciju za rad i bez vida, jer sam u životu naučio da čovek nikada ne treba da se preda, kaže šabački advokat Slobodan Lale Smiljanić, koji posle 25 godina iskustva sudije-krivičara i ukupno pola veka pravne prakse, i dalje predano radi u svojoj advokatskoj kancelariji, sa nesmanjenim brojem klijenata.

"Našao sam sebe na taj način što sam razmišljao da bi bilo najbolje da naučim da sam radim na kompjuteru, na osnovu misaone aktivnosti, a ne na osnovu vida, dakle ne koristeći vid i to sam savladao za trideset dana", rekao je Slobodan Smiljanić.

Tako su nastale i njegove knjige. Najpre naslov "Na Hristovom raspeću" o lavovskoj borbi, kada je bio prinuđen da napusti sud, posle čega je izgubio vid, a deo prakse pretočio je u novi roman o učinjenoj nepravdi i jednom biku pred čajetinskim sudom. Velika pomoć mu je supruga Gordana, prijatelj kroz život i sekretarica u poslu.

"On je divan čovek, dobar otac, dobar muž, dobar domaćin. Meni je drago što sam ga upoznala i što smo 24 godine zajedno. Trudim se, koliko mogu, da mu pomognem", kaže Gordana.

Delo šabačkog advokata izuzetna je čitanka za mlade, o istoriji, istinskim vrednostima i pravdi a njegov život motivacija i poruka za sve koji imaju zdravstveni problem.

"Da sami sebe izmene u psihičkom smislu i da se nikad ne predaju, da uvek imaju pozitivnu energiju, da uvek budu nasmejani, orni za rad i da se bave nečim što je korisno", poručuje Slobodan.

Veruje da će mu život dati priliku da progleda, da češće viđa unuke i uživa sa suprugom, čija mu ljubav i podrška mnogo znače.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво