Ivanka Popović jedini kandidat za rektora

Senat Univerziteta u Beogradu je prof. dr Ivanki Popović sa Tehnološko-metalurškog fakulteta dao podršku za kandidata za novog rektora Univerziteta u Beogradu.

Profesorka Ivanka Popović dobila je na sednici Senata podršku 26 članova, dva glasa je dobio prof. dr Miloš Nedeljković i 15 glasova prof. dr Aleksandar Lipkovski.

Da bi kandidati prošli u naredni krug neophodno je bilo da dobiju podršku više od jedne trećine članova Senata, odnosno da dobiju najmanje 16 glasova.

Kandidati su prethodno dobili neophodnu podršku fakulteta i instituta i u tom prvom krugu fakulteti su mogli da daju podršku svim kandidatima, dok se na Senatu glasa tajno, samo za jednog kandidata.

Odluku Senata treba da potvrdi Savet Univerziteta na sednici zakazanoj za 28. maj. 

Popovićeva se nakon glasanja zahvalila svim fakultetima i institutima koji su podržali njenu kandidaturu i rekla da će, ukoliko Savet podrži njenu kandidaturu, učiniti rad univerziteta transparentnijim i dinamičnijim.

"Prioriteti će biti – transparentnost u radu, prespitivanje bolonjskog postupka i da napravimo dugorovčnu strategiju razvoja univerziteta", naglasila je Popovićeva.

Novi rektor i četiri prorektora koji budu izabrani na sednici Saveta, preuzimaju dužnost od 1. oktobra, a mandat im traje tri akademske godine.

broj komentara 0 pošalji komentar