"Poštovanje principa ravnopravnosti doprinosi boljem poslovanju"

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković predstavila je u Američkoj privrednoj komori Kodeks ravnopravnosti, priručnik namenjen poslodavcima koji sadrži smernice za kreiranje i primenu antidiskriminatorne politike kompanija u Srbiji.

Ovim događajem, navodi se u saopštenju, nastavlja se praksa kontinuiranog predstavljanja Kodeksa poslodavcima i privrednim komorama u Srbiji.

"Prihvatanje i poštovanje principa ravnopravnosti nije samo zakonska obaveza, već doprinosi boljem poslovanju, čineći sastavni deo uspeha jedne kompanije", istakla je poverenica i dodala da je najproduktivniji onaj radnik koji je motivisan.

Poverenica je navela da su uspešne kompanije to razumele, što potvrđuje i činjenica da je u poslednje vreme sve više poslodavaca spremno da u svom poslovanju primenjuje Kodeks.

Pomoćnica poverenice Tatjana Jokanović detaljnije je predstavila praktične strane Kodeksa kao i konkretne predloge aktivnosti u cilju jačanja mehanizama za zaštitu i unapređenje ravnopravnosti na radnom mestu.

Skupu su prisustvovali predstavnici većeg broja renomiranih kompanija - članica Američke privredne komore u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво