Diković: Naša vojska nije poražena 1999. godine, dejstva prekinuta sporazumom

Načelnik Generalštaba, general Ljubiša Diković, izjavio je da je posle NATO bombardovanja 1999. potpisan sporazum koji jasno govori da "naša vojska nije poražena, jer su dejstva prekinuta sporazumom".

"Nije li, možda, NATO poražen, jer je potpisan sporazum sa skromnim, ali hrabrim pripadnicima naše vojske", rekao je Diković prilikom otvaranja izložbe posvećene vojnicima i policajcima poginulim u ratu 1999. godine.

Diković je izjavio da izložbena postavka "Junaci otadžbine – poginuli za vreme NATO agresije 1999. godine" predstavlja divljenje prema herojima.

"Uspeli smo da ih ne zaboravimo. Oni su nastradali u časnoj i teškoj borbi u kojoj su bili odlučni da se suprotstave NATO-u i zaštite svoju državu", rekao je Diković.

Izložbu čine fotografije i imena 725 pripadnika armije i 417 policajaca poginulih 1999. godine.

"Oni su nečije žrtve. Činjenica da su branili svoju zemlju nije mogla nikome dati za pravo da ih ubija. Oni su žrtve za koje neko mora da odgovara", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Svaki zločin, posebno kada je velik, a nema većeg zločina od NATO agresije na Srbiju, dobija zadovoljenje u istoriji i ljudskoj pravdi", rekao je Vulin i dodao: "Nećemo prestati da pitamo ko nas je bombardovao i ko je ubio ove ljude?"

"Oteli su nam mnogo više od jednog proleća, oteli su nam celu generaciju. Ne stidimo se nijednog pripadnika Vojske i Ministarstva unutrašnjih poslova, već smo ponosni na svakog našeg vojnika, policajca, građanina koji se suprotstavio agresiji na našu zemlju", izjavio je Vulin.

Rekao je da "Srbija ni na kakav način nije izazvala NATO agresiju".

"Radili smo samo ono što bi činila svaka zemlja suočena sa terorizmom", izjavio je Vulin, uz konstataciju: "Prošlo je vreme stida, ovo je vreme tihog ponosa."

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво