Kazne za prekoračenje brzine na auto-putu stizaće na kućnu adresu

Počelo je merenje prosečne brzine vozila između naplatnih rampi na svim auto-putevima. Vozačima sa srpskim tablicama koji prekorače brzinu kazna će stići na kućnu adresu, ali će svaki vozač podatak o prosečnoj brzini kojom se kretao moći da vidi na računu na naplatnoj rampi. Damir Okanović kaže za RTS će biti određene tolerancije za prekoračenje brzine.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović rekao je za RTS da vozači treba da obrate pažnju u saobraćaju, jer je ovo period kada se cele porodice nalaze u vozilu. Očekuju se pojačane gužve u saobraćaju jer se mnogi, spajajući prvomajske praznike, spremaju na put.

U vozilu se nalazi ono što vam je najvažnije u životu i ukoliko pogrešite možete to skupo da platite, upozorava Okanović.

Ističe da nervoza neće pomoći ni da se stigne brže ni uspešnije, već će samo pojačati uznemirenost kod vozača.

Očekuje da će MUP pokazati određenu toleranciju za prekoračenje brzine.

"Nije dobro da vozač koji se kreće auto-putem usredsredi svoju pažnju i misli da li prekoračuje prosečnu brzinu ili ne. Očekujem da će određene tolerancije biti i da će se vozači pridržavati propisanih ograničenja", kaže Okanović.

Kamere JP "Puteva Srbije" instalirane su na svim za to predviđenim mestima, a brzina će se meriti na osnovu vremena prolaska od jedne do druge naplatne rampe.

Vozačima sa srpskim tablicama kojima se brzina kojom su se kretali ne uklopi u propisanu, kazna će stići na kućnu adresu, ali će svaki vozač podatak o prosečnoj brzini kojom se kretao moći da vidi na računu na naplatnoj rampi.

S druge strane, strance će saobraćajna policija zaustavljati odmah na naplatnoj rampi, a oni će morati da plate kaznu kod najbližeg sudije za prekršaje.

Vozači neće moći da lako, eventualnim zaustavljanjem na sredini deonice - na odmorištu ili benzinskoj stanici - izbegnu kažnjavanje, jer će i broj vozila "presretača" na svim deonicama srpskih auto-puteva biti povećan.

Za vozače koji prekorače 20 kilometra na sat kazna je do 4.000 dinara. Za one koji prekorače do 40 kilometara na sat kazna je 6.000 dinara, a oni koji prekorače više od 40 kilometara na sat kazna je 10.000 dinara i tri kaznena poena.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво