Klinički centar Srbije zapošljava nove lekare

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin rekao je za RTS da se u toj ustanovi godišnje pregleda oko milion i dvesta hiljada pacijenata i da je svaki treći pacijent iz unutrašnjosti.

"Imamo 400 nastavnika i 600 lekara sa naučnim zvanjima i mi moramo taj trend i nivo struke da pratimo i kadrovski. Mi smo u prošloj godini primili 96 lekara i oko 500 medicinskih sestara i tehničara", rekao je Ašanin.

Taj trend, kako kaže, nastavljaju i u ovoj godini – na dva konkursa primljeno je 29 lekara i oko 137 sestara.

"Imamo podršku Ministarstva zdrava, mi smo tražili da na neodređeno vreme primimo 86 lekara i 213 sestara", rekao je Ašanin. 

Rekao je da Klinički centar sa zadovoljstvom učestvuje u akciji preventivnih besplatnih pregleda, i da iz nedelje u nedelju imaju sve bolju organizaciju i sve bolje rezultate.

Prema njegovim rečima samo juče je pregledano oko 800 pacijenata.

Ističe da je od ukupnog broja pregledanih pacijenta kod dva, tri, pa čak i do pet odsto otkriven neki problem koji je zahtevao dalju dijagnostiku, a među njima je bilo i pacijenata koji su biti primljeni i lečeni u bolnici. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи