Belhospis na maratonu sakupio 35.000 evra za onkološke pacijente

Humanitarnom akcijom Belhospis TIM sakupljeno je, na 31. Beogradskom maratonu, 35.000 evra namenjenih za pomoć onkološkim pacijentima i njihovim porodicama, saopštila je ta organizacija.

U akciji je učestvovalo više od 700 trkača zahvaljujući čijem učešću je sakupljen novac za Belhospis centar koji će njime u ovoj godini obezbediti 2.300 besplatnih kućnih poseta onkološkim pacijentima.

Osim takmičara, akciju su podržali predstavnici diplomatskog kora ambasador Belgije Leo D'aes i šef misije Saveta Evrope u Srbiji Tim Kartrajt, kao i brojne domaće kompanije, kaže se u saopštenju.

Humanitarna akcija Belhospis TIM organizuje se već sedam godina na Beogradskom maratonu, a u okviru nje učesnici trče i prikupljaju sredstva za pomoć Belhospis centru u besplatnom palijativnom zbrinjavanju onkoloških pacijenata u odmaklim fazama bolesti, navodi se u saopštenju.

Belhospis je jedina specijalizovana dobrotvorna organizacija u Srbiji koja već 14 godina potpuno besplatno pruža palijativno zbrinjavanje onkološkim pacijentima i njihovim porodicama na teritoriji Beograda.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи