Dodeljena priznanja "Zlatni beočug"

Prestižno priznanje "Zlatni beočug", koje dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Beograda i ove godine je dodeljeno za trajni doprinos kulturi 25 stvaralaca, umetnika, naučnika, profesora i kulturnih poslenika.

Ovogodišnji dobitnik je i profesor Dragan Simeunović sa Fakulteta političkih nauka, koji je do sada napisao 19 knjiga, rukovodio naučnim projektima u zemlji i inostranstvu, a član je i više inostranih akademija nauka.

Jedan je od najcenjenijih stručnjaka u oblasti savremene političke teorije i političke filozofije.

"Kad god imam priliku da budem nagrađen i pohvaljen setim se ne samo mojih učitelja, kako to obično biva kada čovek dobije nagradu za prosvetu, već pomislim na moje đake i studente koji su zaslužni za moju nagradu. Uvek mi je bilo draže da budem profesor i to sam celog života. Iškolovao sam nekoliko desetina hiljada studenata, od kojih sedam, osam hiljada novinara – svi su oni prošli kroz prvu godinu FPN-a. Aristotel je mislio da mera u svemu, neka zlatna sredina, važi i za naše područje rada, a to je predavačka i opštepedagoška delatnost na fakultetu", rekao je Simeunović. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво