Defilei vojnih orkestara u Valjevu i Kragujevcu

Povodom Dana Vojske Srbije, Reprezentativni orkestar Garde, u Valjevu je priredio promenadni defile, a u "vojnoj muzici", u izvedbi Vojnog orkestra Niš, uživali i građani Kragujevca.

Pešačkom zonom u centru Niša orile su se pesme, ali i aplauzi okupljene publike, koja nije krila svoje oduševljenje, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

U Valjevu je orkestar, kojim je dirigovao major Nebojša Stoiljković, maestralno izveo program u kome su mesto našli i poznati srpski marševi među kojima "Miloš Obrenović", "Na Drinu", "Miloš Veliki", kao i Marš kraljeve garde.

"Vojni orkestar Garde je jedan od tri vojna ansambla u Srbiji, nema nas mnogo, a gledaoci obično najbolje reaguju na marš 'Na Drinu', koji je jedna od naših najboljih kompozicija", rekao je major Stoiljković, dodavši da je njemu "posebno drag" Marš kraljeve garde, koji su danas pred Valjevcima izveli dva puta.

Potpukovnik Zoran Smiljanić, komandant Drugog centra za obuku Kopnene vojske u Valjevu, istakao je da mu je posebno drago zbog toplog prijema kod građana promenadnog defilea, upriličenog povodom Dana Vojske Srbije.

"Ovo je dobra prilika za promociju Vojske po gradovima Srbije i dokaz da takvi događaji nisu namenjeni samo za velike gradove, kao što su Beograd ili Niš", rekao je potpukovnik Smiljanić, koji je iskoristio priliku da svim pripadnicima, ali i građanima čestita Dan Vojske Srbije, 23. april.

Građani Valjeva, i mlađi i stariji, oduševljeni su defileom i kažu da bi voleli da "vojni muzičari" češće nastupaju po unutrašnjosti, zaključuje se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи