Prikazi naoružanja i opreme privukli veliki broj građana

U susret proslavi Dana Vojske Srbije, 23. aprila, pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, prikazali su građanima Aranđelovca deo tehničkih sredstava kojima je ovaj vid Vojske Srbije opremljen.

Žitelji tog grada imali su priliku da vide raketna i radarska sredstva, savremena sredstva telekomunikacija i uređaje za brzi prenos podataka, ali i deo pešadijskog naoružanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi građani su od juče u poslepodnevnim časovima, ispred Starog zdanja u centru Aranđelovca u velikom broju došli da vide postavljanje raketa na lansirna oruđa i podizanje radarskih antena.

Istovremeno kada i u Aranđelovcu, prikaze naoružanja i vojne opreme danas je organizovala Kopnena vojska u Loznici i Čačku, a u programu koji je za građane Vršca i okoline organizovala Komanda za razvoj Banatske brigade, učestvovali su Vatrogasno-spasilački bataljon Pančevo (jedinica iz Vršca), Organizacija Crvenog krsta Vršac i Organizacija rezervnih vojnih starešina Južni Banat. Od značajnijih sredstava ratne tehnike, u ovom gradu su prikazani Tenk T-72, POLO M83 i haubica 122 mm D30J.

Ukupan broj posetilaca taktičko-tehničkih zborova održanih juče u Vrbasu, Pirotu, Smederevu i Boru i danas u Aranđelovcu, Loznici, Čačku i Vršcu, broji se desetinama hiljada, navodi se u saopštenju.

Po običaju, najviše pitanja za pripadnike Vojske Srbije imala su deca i omladina, koji su svoje oduševljenje rado zabeležili na fotografijama.

Povodom proslave Dana Vojske Srbije prikaz naoružanja i vojne opreme biće organizovan i sutra u Kikindi, Jagodini, Ivanjici i Surdulici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво