Udovičić: Ne pogađaju me priče o smeni

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić navodi da ne želi da ocenjuje svoj rad i da ga ne pogađaju priče da bi mogao da ode sa funkcije u rekonstrukciji Vlade Srbije, te da je ponosan na sve što je urađeno za četiri i po godine.

"Sport i omladina su navikli na svakakve utamice, ne pogađaju me priče, to su normalne stvari", rekao je Vanja Udovičić.

"Možemo da se pohvalimo sa izvanrednim rezultatima na mnogim poljima, kao što su – povećan brojem stipendija za mlade talente i sportiste, jačanje infrastrukture, veća i redovna davanja za uspehe sportista, rekordan broju medalja... Sistem sporta je ojačao", rekao je Udovičić u ambasadi Francuske gde je potpisao novi ugovor o saradnji sa ambasadorom Francuske Frederikom Mondolonijem oko stipendiranja srpskih studenata u Francuskoj.

Na pitanje novinara da li veruje da će ostati ministar, Udovičić je izbegao konkretan odgovor.

"Verujem da će naši sportisti ostvarivati sportske rezultate", naveo je ministar omladine i sporta, konstatujući da je ponosan na rad svog tima i uspehe sportista i mladih.

"Mladi najviše profitiraju" 

Kako je naglasio, ministarstvo na čijem je čelu trudiće se da i u narednom periodu pruži bezrezevnu podršku svim projektima.

"U sportu je vrlo jasan kriterijum, semafor pokazuje krajnji rezultat da li ste pobedili ili izgubili. Pokazali smo u protekle četiri godine da smo otvorili saradnju sa mnogim zemljama, lično mi je značajna sa Francuskom i radujem se i dolasku njihove ministarke sporta u Beograd. Već smo ustanovili saradnju sa dva Zavoda kada je reč o uzajamnoj saradnji i razmeni stručnjaka, a to govori koliko želimo da doprinesemo razvoju omladinskog i sportskog sektora. Poenta je da mladi najviše profitiraju", naveo je Udovičić.

Dodaje da ne želi da daje ocenu svog rada, već da je sve pokazivao na terenu.

"Drugi neka sude... Mislim da je nekorektno da bilo ko komentariše svoj rad", zaključio je ministar omladine i sporta.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво