Vežba Kfora, Euleksa i kosovskih bezbednosnih organizacija

Pripadnici Kfora, Euleksa i kosovskih bezbednosnih snaga, policije i Agencije za upravljanje vanrednim situacijama počele su zajedničku vežbu, prenosi RTK na srpskom jeziku. Posebna pažnja biće posvećena obuci za kontrolu mase i suzbijanje nemira, navodi Kfor.

Kako se navodi, cilj vežbe je da se obuče komandanti i osoblje Kfora, Euleksa i kosovskih bezbednosnih organizacija u upravljanju operacijama u slučajevima pružanja pomoći prilikom prirodnih katastrofa i građanskih nemira.

Vežba, pod nazivom "Srebrna sablja 2018", održava se u kampovima Film Siti, Pomazatin i na vojnom aerodromu Slatina, trajaće do 18. aprila i njome će upravljati zamenik komandanta Kfora, brigadni general Janoš Čombok.

Kfor je naveo i da će vežba biti prilika za testiranje koncepta prve, druge i treće instance reagovanja i uspostavljanje zajedničkog razumevanja taktike, tehnika i procedura na nivou jedinice.

Posebna pažnja "biće posvećena obuci za kontrolu mase i suzbijanje nemira", navodi se u saopštenju.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 17. apr 2018, 07:33) - anonymous [neregistrovani]

Svima

Je jasno zasto se pripremaju i vezbaju. Vezba treba da se zove kosovsko- srpska ako je stvarno namera to sto oni kazu.?

(utorak, 17. apr 2018, 07:22) - anonymous [neregistrovani]

Vezbajte vi samo, vezbajte

...ali u te vezbe ubacite i trcanje koliko vas noge nose, kao i veranje po albanskim planincinama...Mozda vam u jednom momentu i zivot bude zavisio od toga...koliko brzo cete da trcite...