Matić: Čestitke i podrška mladima talentima

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić čestitala je učenicama Matematičke gimnazije u Beogradu na osvojenim medaljama na Evropskoj matematičkoj olimpijadi za devojke održanoj od 9. do 15. aprila u Firenci.

"Uspeh naših matematičarki još jedna je potvrda o neophodnosti podrške mladima na međunarodnim takmičenjima, koji predstavljaju Republiku Srbiju kao zemlju koja neguje svoje talente i ulaže u budućnost", istakla je Matić.

Ona je u saopštenju podsetila da je Ministarstvo nadležno za telekomunikacije nedavno sprovelo Javni konkurs za projekte podrške međunarodnim takmičenjima u oblastima računarstva, informatike, matematike i fizike, gde je između ostalih, odobren i Kup Matematičke gimnazije koje je to Ministarstvo podržavalo od prvog takmičenja, u prethodnih šest godina, sa ukupno 10,7 miliona dinara.

Državni sekretar je navela da su ove godine odobreni i projekti: Internacionalni turnir mladih fizičara, Međunarodno takmičenje iz fizike i Međunarodno takmičenje iz informatičke i računarske pismenosti "Dabar", kao i da će ugovori o njihovoj realizaciji biti potpisani u sredu, 18. aprila, u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи