Veliki uspeh srpskih matematičarki u Firenci

Na Evropskoj matematičkoj olimpijadi za devojke u Firenci nacionalnu ekipu Srbije činile su četiri učenice koje su osvojile tri medalje i jednu pohvalu, saopštila je Matematička gimnazija.

Učenica drugog razreda Matematičke gimnazije Jelena Ivančić osvojila je zlatnu medalju i prvo mesto sa maksimalnih 42 poena.

Tamara Ponjavić, učenica trećeg razreda Matematičke gimnazije, dobitnica je srebrne medalje, a Irina Đanković, učenica drugog razreda te škole, bronzane medalje.

Nini Matić, učenici 3. razreda Valjevske gimnazije, pripala je pohvala.

Olimpijada je održana od 9. do 15. aprila, a u pratnji učenica su bili lideri reprezentacije dr Sonja Čukić i Miloš Stojaković.

Na takmičenju su učestvovali takmičari iz 52 zemlje, između ostalih, Rusije, Poljske, Norveške, SAD, Belgije, Francuske...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи