Osmaci rešavali probne testove, matematika teža od srpskog jezika

Dva meseca pre male mature koja je zakazana za 18, 19, i 20. jun učenici završnih razreda osnovnih škola proveravaju znanje. Posle zadataka iz matematike, koje su rešavali juče, danas su pred njima test iz srpskog jezika i kombinovani test.

Osmacima je danas trebalo manje vremena za rešavanje testa iz srpskog jezika nego juče za test iz matematike.

Većini učenika OŠ "Nada Popović" u Kruševcu bilo je dovoljno nešto više od sat vremena da urade sve zadatke i predahnu pred kombinovani test. 

Učenici navode da test iz srpskog nije bio težak, ali da strepe od kombinovanog, jer, kako kažu, misle da će biti dosta teži od srpskog.

Kombinovani test iz istorije, geografije, biologije, hemije i fizike je u toku, a prvi nezvanični rezultati iz matematike već se znaju.

"Mislim da su zadaci iz matematike zahtevni, ali primereni situaciji i prvi utisak nastavnika je da su zadovoljni, ali videćemo", navodi Jelana Ivanović, direktorka OŠ "Nada Popović".

Dodaje da nije ni dobro kada probni test urade dobro jer se opuste za završni.

"Ja više volim da to bude dobra opomena. Probni testovi su nam jako važni jer deca imaju priliku da se upoznaju gde će i na koji način polagati maturu, a, sa druge strane, što je mnogo važnije, da naprave presek svojih znanja", objašnjava Ivanovićeva.

Ove godine male maturante čeka drugačiji način bodovanja završnog ispita. Sada za uspeh iz škole maksimalno dobijaju 60 bodova, dok će na tri testa maksimalan broj bodova biti 40.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво