Predsednik Srbije sa decom iz Kosovskog Pomoravlja

Aleksandar Vučić je primio u posetu pedesetoro dece iz Kosovskog Pomoravlja, koja borave u poseti Beogradu.

Predsednik Srbije je na Andrićevom vencu pozdravio decu iz Kosovske Kamenice, Kosovske Vitine i Gnjilana, i poručio im da je zgrada Predsedništva njihova kuća.

"Želim da se upoznate s istorijom ove zgrade i istorijom vaše i naše zemlje. Znam u kakvim teškim uslovima živite i zato, molim vas, vaše učitelje i vaše roditelje da nastavite da opstajete na svojim ognjištima i da ne skrivate ljubave prema svojoj otadžbini", rekao je predsednik.

Vučić je deci poručio da se bore, uče i budu vredni kako bi jednog dana i oni obavljali funkciju predsednika.

Predsednik je, zatim, pozvao decu da obiđu i njegov kabinet, a posebno se oduševio kada su dve devojčice rekle da žele da jednog dana postanu predsednik Srbije.

Većina osnovaca je prvi put u prestonici.

"Vrlo je lepo. Planiram da dođem opet i volim Beograd. Obišli smo zoološki vrt sad smo došli u Hram Svetog Save", kaže jedan od učenika.

Deca Kosovskog Pomoravlja borave u Beogradu u organizaciji Kancelarije za KiM.

"Upoznajemo se sa našom istorijom, sa našim spomenicima kulture. Moramo toga biti svesni, moramo to čuvati i jačati. Mnogi su se prvi put sreli sa ovolikim brojem ljudi, mnogi prvi put govore slobodno srpski jezik", kaže organizator Aleksandar Đorđević. 

Da još bolje upoznaju Beograd deca iz Kosovskog pomoravlja imaće priliku do ponedeljka.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи