Uklonjen spomenik Juriju Gagarinu na Novom Beogradu

Kontroverzni spomenik Juriju Gagarinu, koji je postavljen pre nekoliko dana na Novom Beogradu, uklonjen je.

Povodom spomenika, koji je pre nekoliko dana "nikao preko noći" i izazvao burne reakcije, oglasio se gradski menadžer Goran Vesić.

Saopštio je da je Grad Beograd doneo odluku da spomenik Juriju Gagarinu bude uklonjen.

"Postojeća bista i postament biće uklonjeni kako bi bilo izrađeno i postavljeno novo obeležje na čiji izgled će prethodno dati saglasnost sve nadležne institucije, a pre svih Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda, Sekretarijat za urbanizam grada Beograda i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije", rekao je Vesić.

Samo nekoliko sati kasnije majstori su se našli na terenu.

Gradski menadžer je zahvalio Fondaciji Karić na ideji da Beogradu donira spomenik i rekao da bi druge fonacije i pojedinci trebalo da slede taj primer.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара