Čestitke povodom Uskrsa

Povodom predstojećeg praznika Uskrsa građanima Srbije, kao i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, brojni zvaničnici uputili su čestitike sa željom da ovaj praznik provedu u miru, radosti i blagostanju.

Predsednica Vlade Ana Brnabić uputila je čestitku patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i građanima povodom Uskrsa i poželela da taj praznik donese radost, toleranciju, mir i ljubav i da zajednički gradimo bolju budućnost.

"U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime, čestitam vam najveći hrišćanski praznik, Uskrs. Želim vam da praznik obeležite dostojanstveno, sa svojim najbližima, u duhovnom miru i blagostanju. Neka Uskrs donese radost svima koji veruju da, sledeći put tolerancije, mira i ljubavi, zajednički gradimo bolju budućnost", navela je Brnabićeva u čestitki, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović čestitala je Uskrs svim građanima Srbije, patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju i sveštenstvu.

Mihajlovićeva je svima poželela da Uskrs, kao simbol pobede života nad smrću, simbol vere i nade u postojanje nepokolebljivo dobrog i humanog, provedu u dobrom zdravlju i sreći sa svojim bližnjima.

I ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je čestitke povodom Uskrsa patrijarhu Irineju, kao i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

"Slobodarska tradicija našeg naroda utemeljena je na istini Hristovog vaskrsenja, na uverenju da su stradanje i vaskrsenje tesno povezani. Vekovima su naši preci živeli i umirali pod barjakom 'Za krst časni i slobodu zlatnu'", naveo je Vulin.

Vulin je pripadnicima Vojske Srbije poželeo da zahvalni i ponosni na pretke, pogleda uprtih u budućnost, proslave najveći hrišćanski praznik u radosti i veselju sa svojim porodicama.

Čestitke povodom predstojećeg Uskrsa uputio je i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Ružić je poručio da Uskrs simbolizuje veru u večan život i njegovu obnovu, a da je obaveza svih nas da se lično borimo za dobro, mir, ljubav i poštovanje među ljudima.

Ministarka pravde Nela Kuburović čestitala je Uskrs patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu, monaštvu SPC i građanima uz želju da najveći hrišćanski praznik proslave u zdravlju, miru, vedrini i svepštem dobru, okruženi lepim mislima i željama.

"Želim da nas duh pobede života nad smrću, večnog nad privremenim nadahne da u ovim vaskršnjim danima, okruženi mirom, međusobnom ljubavlju i praštanjem, damo pravi odgovor na izazove koji se postavljaju pred našim narodom i državom", poručila je Kuburovićeva u čestitki.

Čestitkama se pridružio i ministar za rad Zoran Đorđević.

"U ime Ministarstva, kao i svoje lično ime, svim građanima Srbije, koji slave vaskrsenje Hristovo, čestitam najveći hrišćanski praznik Uskrs sa željom da praznični dani u njihove domove donesu zdravlje, sreću, radost i duhovni mir. Hristos vaskrse! Srećan Uskrs!", navodi se u čestitki ministra Đorđevića. 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uputio je čestitke građanima povodom Uskrsa.

"Želim vam da Uskrs, s radošću zbog uskrsnuća Gospodnjeg s kojim je uskrslo i sve ono što je najbolje u ljudima, u krugu svojih porodica provedete u miru, radosti i blagostanju, s verom da ćemo, vođeni upravo hrišćanskim načelima čovekoljublja, brige za bližnjeg, međusobnog uvažavanja i sloge, vreme koje je pred nama, zajedno, učiniti boljim za sve", naveo je Mirović uoči najvećeg hrišćanskog praznika.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor čestitao je predstojeći Uskrs sveštenstvu i vernicima.

"Neka nas radost koju uskršnji praznici nose sa sobom podstakne na to da činimo dobro drugima, uzajamno se poštujući i negujući hrišćanske vrednosti. Želim da ga provedete sa svojim najmilijima, u dobrom zdravlju i blagostanju. Hristos vaskrese", naveo je Pastor u čestitki.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uputio je čestitku za Uskrs sa željom da ovaj najradosniji hrišćanski praznik građani provedu u dobrom zdravlju, porodičnoj sreći i miru, okruženi svojim najdražima.

"Uskrs treba da nam vrati veru u bolju budućnost i podseti nas na važnost negovanja moralnih vrednosti i međusobnog uvažavanja. Neka se u naše domove useli duh sloge i prijateljstva sa bližnjima, a solidarnost i razumevanje obasja našu zemlju", naveo je Vučević u uskršnjoj čestitki.

Čestitke je uputio i predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Skupštine Srbije Meho Omerović.

"Neka nas predstojeći praznik podseti na važnost međusobnog poštovanja, tolerancije, zajedništva i uvažavanja različitosti. U multietničkom društvu u kome živimo to su vrednosti koje moramo negovati i razvijati kako bismo imali snage da prevaziđemo iskušenja i probleme sa kojima se susrećemo", navodi Omerović u čestitki.

Princ Aleksandar Karađorđević čestitao je predstojeće uskršnje praznike patrijarhu srpskom Irineju, arhijerejima Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu, monaštvu i svim građanima Srbije i Republike Srpske.

"Vaskrs nije samo vreme slavlja, već i vreme da pomenemo u mislima i molitvama one koji više nisu sa nama na ovom svetu. Svima koji slave ovaj praznik nad praznicima, upućujemo poruku mira i vere u večni život, u svetlosti i istini. Molimo se Gospodu da nam podari snage i mudrosti da prebrodimo sve nesreće i teškoće, da svi zajedno radimo za dobro Srbije i svakog pojedinca u našoj zemlji, radi naših pokolenja", navodi se u čestitki Karađorđevića.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво